Hakusanalle ei löydy valmiita ehdotuksia. Voit silti tehdä haun painamalla enteriä tai haku-painiketta.
Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilat

Servin siivouksessa oleviin sote-kohteisiin kuuluvat Vammalan aluesairaala sekä Sastamalassa ja Punkalaitumella sijaitsevia tehostetun palveluasumisen tiloja, terveysasemia, suunterveydenhuollon tiloja ja pieneläinvastaanottotiloja. Sote-kohteiden siivoukselle yhteistä on mikrobiologinen puhtaus ja vaativat, tilojen käyttötarkoitusta vastaavat puhtaus- ja hygieniatasovaatimukset.  Halutun lopputuloksen saavuttamiseen tarvitaan erilaisia puhdistus- ja desinfektiomenetelmiä. Tilojen siivouksessa tärkeätä on eritetahrojen välitön poistaminen, aseptinen työjärjestys eli työ suoritetaan puhtaammasta likaisempaan ja ylhäältä alaspäin sekä hyvä käsihygienia. Myös tiloissa asioivien henkilöiden tulee kiinnittää erityistä huomiota käsihygieniaan.

Vammalan aluesairaalan tiloissa sekä terveysasemilla on monenlaista toimintaa. Tilojen käyttötarkoituksen mukaan valittujen puhtaus- ja hygieniatasojen mukaisella siivouksella pyritään estämään hoitoon liittyvien infektioiden leviäminen, mutta myös turvaamaan muille käyttäjille kuten vierailijoille ja henkilökunnalle turvallinen ympäristö. Tilojen siivoustaajuudet vaihtelevat niiden käyttötarkoituksen mukaan. Hygienia liittyy olennaisesti myös muihin Servin puhtauspalveluhenkilöstön tuottamiin tehtäviin, kuten jätteiden käsittelyyn ja ruokapalvelutehtäviin.

Tehostetussa palveluasumisen asunnot ovat asukkaidensa koteja. Kohteiden yleiset, yhteiskäytössä olevat tilat siivotaan päivittäin. Tilojen vuokraan kuuluu asukkaiden asuntojen viikkosiivous ja vuosittainen perussiivous eli ns. suursiivous. Halutessaan asukas voi tilata lisäsiivousta, esimerkiksi ylimääräisen viikkosiivouksen. Asukkaat eivät tarvitse omia siivousvälineitä, sillä tilojen siivous tehdään Servin aineilla ja välineillä. Siivouksen riittävyyttä seurataan pintahygienianäytteiden avulla.   

Pieneläinvastaanottotiloissa terveyden- ja sairaudenhoitoa saamassa olevina asiakkaina ovat perheiden lemmikit, kuten koirat, kissat sekä jyrsijät. Eläinten terveys on yhtä tärkeätä kuin ihmisten, joten myös näissä tiloissa pintahygienialla on suuri merkitys. Näiden tilojen siivouksessa mikrobiologisen puhtauden saavuttaminen edellyttää myös eläimistä lähteneen irtolian kuten hilseen ja karvojen huolellista poistoa tiloista.